Kõik teated
Toormahlade pressimise kogukonnateenus Vastseliinas
2018. aasta märtsist on võimalik kõigil huvilistel meie köögis toormahlasid pressida
KOP programmi toel soetas mtü Piiri Köök kvaliteetse aeglase mahlapressi Angel, millega on võimalik mahlu valmistada puuviljadest, aga ka (rohelistest) köögiviljadest. Katsetagem, millist mahla saab valmistada kurgist, kapsast, salatist, aedtillist ja sellerist – ja seda kõike ühes klaasis koos! Ka lastele, kes väga hea meelega rohelisi aedvilju ei söö, on hõlpsam neid „sisse joota”.
Viime läbi ka koolitusi, et selgitada toormahlade kasulikkust organismile, tutvustada erinevaid puu- ja köögiviljamahlade retsepte ning mahlapressi kasutamise võimalusi. Seejärel võivad huvilised tulla mahla pressima enda poolt valitud toorainest. Võimalik on kutsuda ka Piiri Köögi esindajaid mahlu tutvustama erinevatele üritustele: laste sünnipäevadele, koolitustele ja koosolekutele.
Antud teenusega soovime panustada kogukonna toitumisharjumuste arendamisele ja mitmekülgsemaks muutmisele toormahlade (eelkõige köögiviljamahlade) tarbimise kaudu.
Projekti toetab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

SÜGISENE MATK JA VARJUALUSE EHITAMINE KIRIKUMÄE MAASTIKUKAITSEALAL
5. novembril
KOGUKONNA KOOLITUSE „KORILASE AASTARING” RAAMES
Matk algab kl 10 sissejuhatusega Vastseliina rahvamaja valges saalis.
Sealt liigume autodega Kirikumäe looduskaitsealale. Põhitegevused lõkke süütamine märja ilma korral ja varjualuse ehitamine.
Selga ilmale vastavad riided, kaasa vesi ja midagi põske pistmiseks!

SÜGISENE SOOMATK MEENIKUNNOS
7. oktoobril
KOGUKONNA KOOLITUSE „KORILASE AASTARING” RAAMES
Matk algab kl 15 Päikeseloojangu matkamaja juurest.
Kl 18 lõkkeõhtu, esinevad jutuvestja Piret Päär ja rahvamuusik Kulno Malva.
Selga ilmale vastavad riided, jalga kerged kummikud, kaasa vesi ja piknikukraam!

MATK PUUTLIPALUS METSAVENDADE RADADEL
27. augustil
KOGUKONNA KOOLITUSE „KORILASE AASTARING” RAAMES
Selga ilmale vastavad riided, jalga kerged kummikud, kaasa vesi ja piknikukraam!

Pärastlõuna aias koos rohevahetusega
KOGUKONNA KOOLITUSE „KORILASE AASTARING” RAAMES
25. juunil 2017 Külaorus Piiri Köögis (Karusoo talus GPS koordinaadid 57.746696, 27.269288)
Päev on osalejatele tasuta, palume kaasa võtta head-paremat ühisele kohvilauale!
Loe edasi

Tähista oma sünnipäeva Kandle teatrikohvikus!
Hubane kohvik on avatud tund aega enne etendust (tavaliselt kella 18st alates) ning ka vaheajal saab naasta oma lauda.
Pakume teile erinevaid kooke/torte, soolaseid ampse ja püreesuppe – see kõik on suures osas valminud kohalikust toorainest.
Jookidevalik ulatub kodusest morsist konjakini. Leivapulbriga jäätisekokteilist rääkimata.
Rohkem infot ja laudade broneerimine telefonil 55663468
(Kadri Karu) või meiliaadressil irdakurak@gmail.com

MTÜ Piiri köök on kampaania Tarbi toitu targalt toetaja
Tarbi toitu targalt on kampaania, mis tõstatab Eesti ühiskonnas toiduraiskamise teema ja pakub lahendusi targemaks ja teadlikumaks tarbimiseks, et vähem toitu läheks raisku. Kampaaniat korraldavad Toidupank ja Eesti kontekstis toiduraiskamise uuringuid läbi viinud Stockholmi Keskkonnainstituudi Tallinna Keskus (SEI Tallinn).
Vaata retsepte
Piiri köögi koostatud retseptid mis valmisid kampaania tarvis

MTÜ Piiri Köök tähistas oma 5. sünnipäeva
5. ja 6. augustil tähistas MTÜ Piiri Köök pidulikult Tabina puhkemajas oma 5. sünnipäeva, mis oli omalaadne gastronoomiline retk eilsest tänasesse. Kohtusime inspireerivate inimestega, rääkisime lugusid elust ja jagasime kogemusi. Sünnipäevaga pandi ühtlasi ka punkt projektile „Pliidi äärest pildile“, mida toetas Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Piiri Köögi sünnipäev
5.-6. augustil 2016 Võrumaal Tabina puhkemajas algusega kl 15.00. Oodatud on kõik kohaliku toidu austajad!
Meie sünnipäevapidu on omalaadne gastronoomiline retk eilsest tänasesse. Kohtume inspireerivate inimestega, räägime lugusid elust ja jagame kogemusi. Pakume:

8.detsembril 2015 koolituspäev Võrumaa Kutsehariduskeskuses
„Jõulutunne Võrumaisel suupistelaual“. Koolitus on mõeldud kõigile huvilistele, valmistame pidulikke suupisteid ja tutvustame Võrumaa talutoodangut, millest pühadetoite valmistada.

19. detsember 2015 Ehtsa Talutoidu jõululaat Tartus Tasku keskuses
Pakume jõululauale ja kingikotti sobivaid küpsetisi Võrumaisest talukraamist.

3. oktoobril 2015 kell 11.00 Värskas, Seto Talumuuseumis – LEEVÄKENE, SOOLAKÕNÕ, MAAILMA KINNIPIDÄJÄ
Üritus on tasuta.
Seto nädala avab Tsäimajas võro köögi ja seto köögi kohtumine.
Tsäimaja seintele jõuab Võromaa inimestest ja toitudest inspireeritud fotonäitus, mis valmis MTÜ Piiri köögi projekti “Võrumaa maitsed ehk Võrumaa toidupärandi kogumine ja tutvustamine” raames. Autorite Kadri Karu ja Triinu Guerrini sõnul on näitus kummardus meie vanaemade köögile.
Kadri ja Triinu räägivad näituse avamisel oma avastusretke vana võromaa maitsete lätele tagamaid – kuidas toidupärandit koguda, mis selle käigus veel teada saab ning kuidas neid teadmisi edaspidi kasutada.
Nende kogumisretke tulemus on saanud ka kaante vahele “Võrokõisi köögi- ja söögiraamatu” näol.
Laual on head paremat nii seto kui võro köögist ning selle taustal on hea arutada seto-võro köögi- ja söögitraditsioonide sarnasuste ja erinevuste üle.

8.oktoobril 2015 Eesti Tervishoiu Muuseumis
Toitlustamine National Geographicu ja Eesti Tervishoiu Muuseumi ühisnäituse “TULEVIKU TOIT” avamisel Eesti Tervishoiu Muuseumis.
Esitleme näituse külastajatele omamoodi toidutelge alates korilase toiduvalikust lõpetades Piiri köögi nägemusega tuleviku toidust. Tooraine on suures osas pärit Võrumaa taludest.

10.oktoobril 2015 Kolotsi talus, Voki külas, Võrumaal – SUUPISTETE KOOLITUS KOHALIKUST TOORAINEST
Kursusele registreerimine on lõppenud.
Kohalikku toorainet hindavatele inimestele mõeldud koolituspäev, mida juhib Rene Uusmees, restoranide MEKK ja Konrad peakokk. Kokku saavad Võrumaa väiketalude parim tooraine ning tippkoka kogemused.
