2018. aasta märtsist on võimalik kõigil huvilistel meie köögis toormahlasid pressida
KOP programmi toel soetas mtü Piiri Köök kvaliteetse aeglase mahlapressi Angel, millega on võimalik mahlu valmistada puuviljadest, aga ka (rohelistest) köögiviljadest. Katsetagem, millist mahla saab valmistada kurgist, kapsast, salatist, aedtillist ja sellerist – ja seda kõike ühes klaasis koos! Ka lastele, kes väga hea meelega rohelisi aedvilju ei söö, on hõlpsam neid „sisse joota”.
Viime läbi ka koolitusi, et selgitada toormahlade kasulikkust organismile, tutvustada erinevaid puu- ja köögiviljamahlade retsepte ning mahlapressi kasutamise võimalusi. Seejärel võivad huvilised tulla mahla pressima enda poolt valitud toorainest. Võimalik on kutsuda ka Piiri Köögi esindajaid mahlu tutvustama erinevatele üritustele: laste sünnipäevadele, koolitustele ja koosolekutele.
Antud teenusega soovime panustada kogukonna toitumisharjumuste arendamisele ja mitmekülgsemaks muutmisele toormahlade (eelkõige köögiviljamahlade) tarbimise kaudu.
Projekti toetab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.