2017. aastal korraldasime maist kuni detsembrini kogukonnakoolituse „Korilase aastaring”.

Koolitus koosnes igakuistest matkadest ning teoreetilistest tundidest. Matkad toimusid Vastseliina ümbruses, kus õppisime looduses liikumist ja orienteerumist, vaatlesime erinevaid looduslikke kooslusi, õppisime tundma taimi, marju ja seeni ning neid kasutama. Käisime Illimäe ja Kapera metsas, Puutlipalus, Kirikumäe järve ja Meenikunno maastikukaitsealadel. Koolitusel räägiti ka esmaabi põhitõdedest, harjutasime haavade sidumist ja õppisime elustamisvõtteid. Koolitajateks olid Anu Jõgeva, Aulis Saarnits ja Tiia Trolla.

Koolituse eesmärk oli tutvustada koriluse põhitõdesid, kaasata matkadele lapsi ja noori ning ühiselt aega veeta. Koolitust rahastas rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

Fotomeenutusi vaata siit!


2015. ja 2016. aastal arendasime oma organisatsiooni projekti „Pliidi äärest pildile“ raames.

Projekti toetas 7 574,20 euroga KÜSK.

Projekti jooksul:

Projekti raames valmisid järgmised materjalid:

Piiri Kööki tutvustav voldik
Piiri Köögi kommunikatsioonikava
Ülevaade Piiri Köögi senisest tegevusest
Permakultuuri disain


2013. ja 2014. aasta pühendasime Leader programmi toel Võrumaa köögile: uurisime Võru söögikultuuri ja toitusid, käisime külas erinevates köökides ja toidukohtades ning valmistasime vanade ja uute retseptide järgi Võrumaa toorainet kasutades soolaseid ja magusaid toite, küpsetisi ja ahjuroogasid. 2014. aasta lõpus valmis kogutud materjalide põhjal rändnäitus „Leeväkene, soolakõnõ maailma kinnipidäjä“ ja „Võrokõisi köögi- ja söögiraamat.“


2013. a valmis koostöös Võrumaa ja Põhjaka mõisa kokkadega KYSK projekti toel vanadest võrumaistest retseptidest ja kohalikust toorainest inspireeritud 2 menüüd „Vana Võromaa söögikaart vahtsõt muudu“ ja „Ku köögin saiva kokko Lõuna- ja Põhja-Eesti.“


2012. a lavastasime ajaloolise koguperelavastuse “Mardileib”, mille üheks osaks oli ka vanadest retseptidest inspireeritud keskaegne bankett. Projektist inspireerituna sai MTÜ edasise tegevuse eesmärgiks Võrumaa ajalooliste toiduretseptide kogumine ja vanade toitude tutvustamine.