2017. aastal korraldame kuni detsembri lõpuni kestva kogukonnakoolituse „Korilase aastaring”.

Koolitus koosneb igakuistest matkadest ning teoreetilistest tundidest. Matkad toimuvad Vastseliina ümbruses, kus õpime looduses liikumist ja orienteerumist, vaatleme erinevaid looduslikke kooslusi, õpime tundma taimi, marju ja seeni ning neid kasutama. Samuti räägime esmaabi põhitõdedest ja harjutame haavade sidumist. Koolitajateks on Anu Jõgeva ja Aulis Saarnits, aeg-ajalt tulevad esinema ka külalised väljaspoolt Vastseliina valda.

Koolituse eesmärk on tutvustada inimestele koriluse põhitõdesid, kaasata matkadele lapsi ja noori ning ühiselt aega veeta. Koolitust rahastab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.


2015. ja 2016. aastal arendasime oma organisatsiooni projekti „Pliidi äärest pildile“ raames.

Projekti toetas 7 574,20 euroga KÜSK.

Projekti jooksul:

Projekti raames valmisid järgmised materjalid:

Piiri Kööki tutvustav voldik
Piiri Köögi kommunikatsioonikava
Ülevaade Piiri Köögi senisest tegevusest
Permakultuuri disain


2013. ja 2014. aasta pühendasime Leader programmi toel Võrumaa köögile: uurisime Võru söögikultuuri ja toitusid, käisime külas erinevates köökides ja toidukohtades ning valmistasime vanade ja uute retseptide järgi Võrumaa toorainet kasutades soolaseid ja magusaid toite, küpsetisi ja ahjuroogasid. 2014. aasta lõpus valmis kogutud materjalide põhjal rändnäitus „Leeväkene, soolakõnõ maailma kinnipidäjä“ ja „Võrokõisi köögi- ja söögiraamat.“


2013. a valmis koostöös Võrumaa ja Põhjaka mõisa kokkadega KYSK projekti toel vanadest võrumaistest retseptidest ja kohalikust toorainest inspireeritud 2 menüüd „Vana Võromaa söögikaart vahtsõt muudu“ ja „Ku köögin saiva kokko Lõuna- ja Põhja-Eesti.“


2012. a lavastasime ajaloolise koguperelavastuse “Mardileib”, mille üheks osaks oli ka vanadest retseptidest inspireeritud keskaegne bankett. Projektist inspireerituna sai MTÜ edasise tegevuse eesmärgiks Võrumaa ajalooliste toiduretseptide kogumine ja vanade toitude tutvustamine.